Bemutatkozás

Hostyánszki Péter lelkipásztor
Hostyánszki Péter lelkipásztor

A gyülekezet 2000-ben házicsoport jelleggel indult el, majd 2007-ben épült fel az imaház, azóta is ott tartjuk az összejöveteleinket. Jelenleg a gyülekezetnek 20 tagja van. Az Imaház Kiskunfélegyháza kertvárosi részében található, a Virág utca 29 szám alatt. Az istentiszteleti alkalmainkat énekek, bizonyságtételek is gazdagítják. Miután a gyülekezet jelenleg kisebb létszámú, ezért jellemző a családias légkör a gyülekezetben. A gyülekezetnek van lelkipásztora, aki Hostyánszki Péter, Baptista Teológiát végzett teológus. Vasárnap délelőtt a gyerekek vasárnapi iskola keretében bibliai történetekkel ismerkednek meg, játékos, énekes formában. Az istentisztelet alkalmával Isten dicsőségét szeretnénk bemutatni, Őt szeretnénk középre állítani és ünnepelni, és ezáltal erőt meríteni a mindennapok kihívásaiban való helytálláshoz, fizikai és lelki próbáinkban való megálláshoz. Célunk a Jézus Krisztustól kapott szeretet biblikus megélése a közösségen belül és kívül, a családban, munkahelyeken és a mindennapokban.

A gyülekezet megalakulása óta indított bennünket Isten arra, hogy szólítsunk meg embereket, vigyük el másoknak is azt az örömöt, amit mi megtapasztaltunk. Már az imaház átadásának évében, 2007-ben karácsonyra egy bábelőadásra hívtuk a gyerekeket, ahol egy történet eljátszásán keresztül a karácsony üzenetét szeretnénk eljuttatni. Minden ember számára az az igazi ajándék, hogy Jézus Krisztus megszületett. Az évek során az érdeklődés olyan nagy lett, hogy ezt, a gyerekeknek szóló karácsonyi programunkat a Szakmaközi Művelődési házban tartottuk meg, azonban az utóbbi két évben már a Móra Ferenc Gimnázium tornacsarnokába költöztünk. Ezeken az ünnepi alkalmakon a gyerekek mellett sok szülők is részt vesznek, így szinte családi délutánná alakult, és így együtt élhetik meg ezt az ünnepet. Nagyon örülünk annak, hogy ezek az alkalmak városi méretű rendezvénnyé növekedtek az évek alatt.

Hiszünk abban, hogy Isten ma is cselekszik, szeretete és gondviselése megtapasztalható. Ezt a munkáját olyan jóakaratú embereken keresztül végzi, akik készek az adásra, az odafigyelésre. A Baptista Szeretetszolgálat hazánkban 2004-ben elindította a cipősdoboz akciót, amelynek lényege, hogy karácsonykor az ajándékban nem is reménykedő gyermekek mégis kaphassanak ajándékot. 2013-ban bekapcsolódtunk mi is ebbe a szolgálatba. Felvettük a kapcsolatot a KAPOCS Szociális és Gyermekvédelmi Intézménnyel és a karácsonyt megelőző napokban egy ünnepi istentiszteleten kerülnek átadásra ezek az ajándékok azoknak a gyermekeknek, akik a szüleikkel együtt jönnek az imaházba. Ezzel is reményt adunk, és kapcsolatot építünk ki, ezekkel a családokkal. A peremhelyzetben levő, alacsony jövedelmű, magányos, mentális és testi betegségekben szenvedő emberek számára kiemelten fontos minden hozzájuk eljutó támogatás. Gyülekezetünk az erejéhez mérten, de szeretetben támogatja ezeket a gyermekeket.

A gyülekezetben nyíltan és követhetően akarunk élni és szolgálni. Azt reméljük, hogy tetteink nyomán a jóság erősödik minden emberi közösségben. Eközben arra törekszünk, hogy erőnk és küldetésünk forrásával, Isten személyével is találkozzanak azok, akik velünk kerülnek kapcsolatba, mert átéltük, hogy Ő az igazi jóság és világosság.